NASLOVNA

Herbarij ZAGR kao sastavni dio Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osnovan je u siječnju 2013. godine i najmlađi je herbarij u Hrvatskoj. Prilikom registracije dodijeljena mu je međunarodna skraćenica ZAGR od strane Index Herbariorum. Herbarijska zbirka sadrži ukupno oko 7.500 primjeraka vaskularnih biljaka koje većim dijelom potječu iz Hrvatske, balkanskih zemalja i mediteranskog područja. Tipski primjerci ne mogu se slati na posudbu, ali se njihovi skenovi i fotografije kao i svi ostali digitalizirani herbarijski primjerci mogu dobiti na upit i dostupni su za razmjenu i analizu putem baze podataka Virtual Herbarium.

Broj herbarijskih primjeraka: -
Broj digitaliziranih primjeraka: -

Kako citirati Virtualni herbarij ZAGR:

Bogdanović, S. (ur.) 2013 (kontinuirano ažuriran): Virtualni herbarij ZAGR. Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet. http://herbarium.agr.hr (pristupljeno <datum>).

Kako citirati fotografirane i/ili digitalizirane ZAGR primjerke:

Bogdanović, S. (ur.) 2013 (kontinuirano ažuriran): Virtualni herbarij ZAGR. Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet. http://herbarium.agr.hr Digitalni primjerci, Herbarium ID: ZAGR <broj> (pristupljeno <datum>).